Solidt fremmøde i Nordjyllands debut

Der var lagt op til en ny og anderledes dag i både Nørresundby Idrætscenter og Nørresundby Squash & Tenniscenter, da Racketlon Danmark arrangerede den første officielle racketlon-turnering nogensinde i Nordjylland. 49 spillere blev del af et stykke racketlon-historie. Langt størstedelen fik også deres debut i ketchersportens 4-kamp med bordtennis, badminton, squash og tennis i én og samme kamp. Hele 6 forskellige rækker blev spillet.

De fleste stillede op i single, hvor der blev spillet i Damesingle og Herresingle A, B og C. I double blev der spillet i Damedouble og Herredouble.

1. og 2. pladsen i Herredouble.

I Damedouble løb Stine Krogsøe og Mathilde Thomsen med sejren i en række, hvor der var 4 par. I Herredouble vandt Niclas Ryberg-Hansen og Steffan Schultz alle deres 3 kampe og tog dermed den samlede sejr.


I Damesingle var der 4 spillere repræsenteret, alle sammen nye indenfor racketlon. Niveauet var tæt spillerne i mellem, og overraskende godt taget i betragtning det var 4 debutanter. Louise Kragelund løb med sejren foran teenageren Mathilde Thomsen, som efter sin sølvmedalje udtrykte villighed til at træne videre efter turneringen.

Herresingle C og B var hver opdelt i gruppespil med 4 spillere i 3 forskellige grupper, hvorefter man spillede placeringsspil. Det sikrede hver deltager 5 kampe, medmindre der var afbud fra andre spillere. I Herre C løb Michael Bjørno med titlen efter sejr over Allan Skjødt på 21-6, 21-16, 21-18, mens sejren over Per Mouritsen kom via en W.O.

Stine Jacobsen, Danmarks bedste aktive kvindelige spiller stillede op i Herresingle B, og beviste sit store ketchertalent, da 4 ud af 5 sejre skete før tennis – kun Henrik Kristensen formåede i det indledende gruppespil at få Stine Jacobsens tennisketcher op af tasken.

På billedet til højre de glade single vindere Stine Jacobsen og Anders Fyrst i en afslappet stund.


I Herresingle A blev den erfarne Michael Skytte Pedersen godt og grundigt udfordret af Thomas Jacobsen og specielt Anders Fyrst. Sidstnævnte løb med guldet i Nordjylland ved først at besejre Michael med 18-21, 21-3, 19-21 og 12-21, altså blot 3 point, hvorefter den samlede sejr kom i hus, da Thomas blev besejret 21-9, 21-4, 21-10. Michael tog sølvet via en sejr på 21-17, 20-22, 21-13 og 12-12.

Turneringen i Nørresundby var en succes på flere punkter – foruden det fremragende fremmøde og mange nye ansigter, så er Nordjylland sat på danmarkskortet i racketlonregi. Arbejdet for den første officielle klub i Nordjylland bliver forhåbentlig lettere nu, omend det stadig vil være en længere proces. Og det er helt sikkert, at Racketlon Danmark kommer tilbage og arrangerer turnering i Nordjylland.

Har du mod på mere, så er næste danske turnering i Farum søndag den 12. maj.


Har du mod på mere, så er næste danske turnering i hovedstadsområdet – i Farum søndag den 12. maj. Tilmelding er åben.

Artiklen er skrevet af Michael Skytte Pedersen for Racketlon Danmark. Billeder er taget af deltagere og turneringsledelse.