Dansk succes på La Santa


Racketlon Danmarks Internationale turnering på La Santa er netop afholdt 3-4-5. marts 2019.
Fra Michael Skytte Pedersen har vi modtaget denne reportage:


Club La Santa er et paradis, hvis man kan lide racketlon. Fantastiske faciliteter i alle fire discipliner, plus mange andre aktiviteter, hvis man ønsker en pause fra racketlon. Padel, surfing og yoga er blot nogle af de mange andre aktiviteter Club La Santa har at byde på.

Første weekend i marts måned løb IWT Club La Santa Open af staben, en turnering som har Kresten Hougaard som turneringsarrangør med Michael Skytte Pedersen som officiel assistent. Turneringen havde sin debut i 2017 og har stødt udviklet sit deltagerantal, som i år var 64 – kontra 56 fra sidste år.

IWT Club La Santa Open 2019 bød på stor dansk succes – ud af de 64 deltagere var 8 af dem danskere: Kresten Hougaard, Jesper Hougaard, Morten Jaksland, Michael Skytte Pedersen, Malte Thyregod samt Nikoline Maria Simonsen, Mette Dahl Nielsen og Julius Fuglsang fra Club La Santas eget Green Team. Det var i øvrigt Julius Fuglsangs debut i racketlonregi.

I alt løb de danske spillere afsted med 4 guldmedaljer, 2 sølvmedaljer og 1 bronze – hvilket blot understreget, at danskerne hører til i toppen af racketlon, på tværs af kategorierne.

Morten Jaksland tog guld i alle sine kategorier: Guld i mixdouble med Zuzana Severinova, guld i double med Kresten Hougaard, samt guld i single efter en overbevisende storsejr mod Kresten Hougaard i finalen, som dog var så sygdomsramt, at kampen aldrig blev spændende.

Malte Thyregod var samlingspunkt i sin kamp om tredjepladsen på finaledagen i elitekategorien, da resultaterne dagen forinden betød, at han skulle møde Arnaud Genin – tidligere top 125 i verden i badminton. Deres badmintonsæt var på et uhørt højt niveau i racketlon, men i sidste ende måtte Malte bøje sig, da Arnaud Genin vandt 21-13, efter at have ført hele 10-0. Da Genin efterfølgende vandt 21-3 i squash var kampen afgjort.

Michael Skytte Pedersen vandt sidste år Mens B doubles med sin danske makker Michael Holm Kristensen. I år var Michael Holm skiftet ud med tyske Tobias Hausen, og det lykkedes de to at forsvare titlen fra sidste år, og derved leve op til værdigheden som topseedet. Finalen blev vundet med 21-8, 5-21, 21-18 og 21-15 over tyske Markus Klement og Moritz Kreder.
Julius Fuglsang nåede i sin første turnering semifinalen i Mixdouble B med Mette Dahl Nielsen, men måtte sande konkurrencen blev for stor, da de tabte både semifinalen og kampen om tredjepladsen.

Turneringen forløb fantastisk godt og blev sluttet af med først en “gummiarm turnering”, hvor alle der deltog stillede op i samme række – dette initiativ var særdeles succesfuldt og bragte spillerne sammen på en anderledes, hyggelig og meget afslappet måde – og slutteligt rundet af med en præmieceremoni på restaurant El Lago, som var vært for Players Dinner, og serverede en lækker 3-retters menu med vin til.